Selecteer een pagina

Zelf aan de slag met professionele machines

De locatie voor ambachtelijke cursussen in Amsterdam

Werkplek prijzen

De Openbare Werkplaats biedt werk- en opslagruimte, gereedschappen, machines, ondersteuning in woord, daad en (kleine) materialen. Werkplekken, machines en gereedschappen zijn per dagdeel te huur en verbruiksartikelen per stuk te koop. De prijzen zijn helder; je betaalt wat je gebruikt. De teller gaat niet meteen bij elk onderdeel direct lopen, echter de kachel moet wel kunnen branden.

Genoemde prijzen zijn in Euro’s en exclusief 21% btw (tussen haakjes staat het bedrag inclusief 21% btw).

Verhuur van de werkplekken, gereedschappen en machines gebeurt altijd per dagdeel van 4 uur: van 9.00 tot 13.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur (beschikbaarheid ‘s avonds is zeer beperkt en vooral afhankelijk van benodigde cursuswerkplekken, of je zelfstandig kan werken ens hoe bekend je bent bij ons). We verwachten dat je na je werktijd alles netjes achterlaat voor volgende gebruikers.

 

Eenmalige inschrijfkosten

Inschrijven bij de Openbare Werkplaats kost eenmalig € 25,-  (€ 30,- ). Hiervoor krijg je een rondleiding door de werkplaats en leuk aandenken. Wij willen op dat moment ook graag weten wat jij wil gaan doen en wat je kan, zowel uit veiligheidsoogpunt, als om je zo goed te kunnen faciliteren. Tenslotte bespreken we onze ‘Huisregels’, waar je ook voor tekent.

 

Huurprijzen werkbank, gereedschap en machines

Je huurt bij ons een werkbank, inclusief het gebruik van onze grote vaste machines en het handgereedschap. Ook verhuren wij los daarvan een assortiment elektrisch- en accugereedschap voor € 5,- of 10,- per dagdeel (€ 6,- of 12,-), afhankelijk van de machine.

 

Er zijn 3 groottes ‘werkbank’ beschikbaar:

 1. Standaard, voor de meeste klussen prima geschikt: € 30,-(€ 36,-) per dagdeel.
 2. Groot, voor klussen waar meer ruimte en/of vloeroppervlakte nodig is: € 45,-(55,-) per dagdeel.
 3. XL, voor klussen waar echt veel vierkante meters voor nodig zijn: € 60,-(72,-) per dagdeel (incl. 2e persoon als ‘meewerkhulp’ gratis).
 • Voor het gebruik van onze motorbrug (incl. handgereedschap), rekenen wij 25,- per dagdeel.

Wij hanteren (in overleg) diverse toeslagen bovenop de bovengenoemde bedragen:

 1. Materiaalgebruik: 10,- (12,-) per extra meter/kilo (bij o.a. lassen, stralen en frezen);
 2. Uitleg: 15,- (18,-) per instructie voorafgaand aan gebruik van een voor jou onbekende machine;
 3. Intensief gebruik: 20,- (25,-) per machine ter compensatie van bezetting en extra slijtage.
 4. Afvoer vuil/restmateriaal: 30,- (36,-) per m3.
 5. Meewerken: 8,- (10,-) per extra persoon indien iemand meekomt om hand- en spandiensten te verrichten.

Kraskaart

Het is mogelijk om om vooraf een tegoed te storten op een zogenaamde ‘Kraskaart’, met 2 voordelen: je krijgt 10% korting op de reguliere prijzen vanaf een tegoed van € 200,- en je hoeft niet elke dag af te rekenen. Studenten krijgen 20% korting op de reguliere prijzen vanaf € 100,- tegoed.

 

Huurprijzen eigen werkruimte

De werkruimtes zijn te huur vanaf € 315,- (€ 381,-) per maand voor 40 m2 werkruimte (dat is inclusief 20m2 opslag op zolder), exclusief afkoop gebruik van de vaste machines (afkoop is mogelijk voor 400,- ex. per maand). De werkruimtes zijn, indien beschikbaar, te huur vanaf 1 maand.

Heb je een klus die te groot is of te duur wordt voor een tijdelijke werkplek, maar te kort duurt voor een werkruimte? Kijk bij Werkbank voor een alternatief of neem contact met ons op voor een oplossing op maat.

 

Huurprijzen opslagruimte

Ook bieden wij opslag voor onderhanden werk. Dit kan per week, of deel daarvan, voor € 5,- (€ 6,-) per m2.

 

Prijzen hulp of zelfstandige productie

Wij delen graag onze kennis en proberen altijd mee te denken. Als ons specifiek gevraagd wordt of wij bij werkzaamheden willen meewerken en -denken, vragen wij daarvoor € 30,- (€ 36,-) per uur. Als ons gevraagd wordt om iets zelfstandig te produceren, hebben wij een uurtarief van € 50,- (€ 60,-), inclusief voorcalculatie & machinegebruik.

 

Betalen

Betaling kan op 2 manieren (altijd met PIN):

 • aan het einde van de gedane arbeid;
 • met een vooraf gekocht tegoed, waarbij de gebruikte werkplek, toeslagen, opslag en dergelijke worden bijgehouden op een ‘Kraskaart’.

 

Download hier onze volledige Prijslijst juni 2021 OWP in PDF formaat.