Selecteer een pagina

Zelf aan de slag met professionele machines

De locatie voor ambachtelijke cursussen in Amsterdam

Faciliteiten

De Openbare Werkplaats heeft naast werkbanken en machines nog meer te bieden. Zo zijn er de kantine, winkel en gratis parkeergelegenheid. Ook hebben we een ruimte waar je kunt douchen en/of omkleden. Verder is door het gehele pand gratis en snel WIFI aanwezig.

Steiger

Je kunt met schepen tot 35 meter bij onze eigen steiger aanleggen (tot 12 meter zonder ontheffing). Voorwaarden zijn dat je aan de binnenzijde van de boot gaat werken en je gebruik gaat maken van onze faciliteiten. Je betaalt het reguliere havengeld aan de Gemeente Amsterdam en liggeld (€ 1,- per meter per dag) aan ons op de dagen dat je niet aan jouw boot werkt.

         

Kantine

De kantine is het hart van de Openbare WerkPlaats. Je kunt je hier inschrijven, betalen, wat drinken, lunchen, overleggen, napraten. Het is de ontmoetingsplaats waar alles op tafel komt. Ook zijn er boeken, catalogi en voorbeelden van materialen te vinden om geïnspireerd te raken. De kantinefaciliteiten zijn gratis.

 

Winkel

In de winkel (lees: ons magazijn) kun je terecht voor basisbenodigdheden: schroeven, bouten, boren, frezen, zaagjes, lijmen, kitten, basisverven, kwasten, rollers, etc. Zo grijp je niet mis midden in een klus. Ook is het mogelijk om vanaf een minimale bestelgrootte of samen met anderen materialen zoals hout en staal direct via ons te laten leveren door onze samenwerkingspartners. We kunnen je altijd verder informeren en adviseren over materialen, verwerkingsmogelijkheden en mogelijke leveranciers.

 

Rariteitenkabinet

Het gebouw waar de Openbare Werkplaats is gevestigd, heeft meer dan 50 jaar een productiebedrijf gezeten. In de berg spullen die we daar na zoveel jaar opslag vonden, zitten dingen waarvan wij echt niet weten wat we er mee moeten, maar het wel zonde vinden om weg te gooien. We hebben lades, bakken en dozen vol met schroefjes, busjes, wielen, sloten, scharniertjes en andere dingen die wachten op een toepassing.