rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Maak kennis met de Openbare WerkPlaats

De Openbare WerkPlaats is met zijn vele ambachtelijke gezichten een walhalla voor de doener: het is een plek waar je je eigen (kleine én grote) ideeën in de praktijk brengt. Met de hout-,metaal– en techniekafdelingen, inclusief bijbehorende professionele machines, zijn er voor iedereen met een idee of de ambitie (werk)plekken beschikbaar. Er zijn altijd vakkundige begeleiders aanwezig, waaronder eigenaren Remco van der Vecht en Stijn van den Ende, die deze creatieve en duurzame Werkplaats begonnen in 2012.

Ze wilden beiden een plek creëren waar “een verscheidenheid aan mensen samenkomt die inspirerende dingen maken, en de mogelijkheden krijgen om lekker te kunnen creërenen van alles te kunnen uitproberen.” Dat kan dus zowel als totale beginner, (zelfstandige) professional en voor iedereen die daar tussenin zit.

 

De Openbare Werkplaats biedt cursussen aan om kennis te maken met de machines, verschillende technieken en materialen. Denk aan houtbewerking, meubelmaken, metaalbewerken, lassen, smeden, motorfietsonderhoud en nog veel meer. Doe gek en leer glas in lood of leer klussen: van elektra tot loodgieten.

 

Wil je aan de slag met je eigen werk(stuk) dan kun je een werkplek huren om zelfstandig aan de slag te gaan. Dit kan al vanaf 30,- per dagdeel exclusief BTW. Je krijgt altijd eerst een rondleiding en uitleg over de machines, tekent de Huisregels en betaalt eenmalig €25,- inschrijfkosten.

 

Een aantal praktische voorbeelden waarvoor je terecht kunt bij de WerkPlaats:

  • Je bent zelfstandige, ZZPer, of hebt een bedrijf en je hebt een opdracht gekregen, maar niet de ruimte of de juiste machines. Je huurt een werkplek en kunt gebruik maken van de machines. Je kunt je werk ook tijdelijk opslaan.

 

  • Je hebt een eigen ontwerp gemaakt voor bijv. een houten kast en wilt alle onderdelen op maat zagen en bewerken. Je doet misschien eerst een cursus of gaat meteen zelf aan de slag en vraagt af en toe om hulp.

 

  • Wil je aan jouw eigen motor sleutelen? Dan kun je een werkplek huren en (begeleid) aan de slag gaan of eerst de cursus motorfietsonderhoud volgen.

 

  • Je zoekt een eigen vaste werkruimte en vindt het fijn om extra kennis en een uitgebreide werkplaats tot je beschikking te hebben. Je huurt zo’n werkruimte vanaf €700,- excl. btw. en elektra maar inclusief gebruik van de machines.

 

  • Je wilt met je bedrijf, afdeling of groep vrienden iets leuks doen? Wij bieden Teambouwen: een programma op maat waar je samen iets leert en maakt bij ons in de WerkPlaats.

 

In de Openbare werkplaats dragen we bij aan een duurzame manier van werken. We delen machines, hergebruiken spullen, repareren zo veel mogelijk en scheiden ons afval. Ook is het makkelijk kennismaken, leren en overleggen met andere creatieve doeners, in de WerkPlaats en onze kantine.

 

Kom een kijkje nemen aan de Cruquiusweg 78 in Amsterdam Oost, zodat je zelf kunt zien en ervaren wat deze creatieve WerkPlaats voor jou kan betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*