rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Klussen: Loodgieten

Lood wordt allang niet meer gegoten, maar waterleidingen worden nog wel veelal van koperen buis gemaakt. Afvoerleidingen zijn tegenwoordig van PVC en PP. Je leert tijdens deze cursus de ambachtelijke basis: koper buigen, pas maken, knellen (van de koppelingen), maar ook nog solderen:

Verder sluit je...

Meer informatie

Overig

Heb je vragen over (één van) deze cursus(sen)? Stel deze via het ‘Vragenformulier’.

Vergeet niet onze ‘Cursusvoorwaarden’ te lezen, daarin staan o.a. de details mbt. annulering.

Heb je niet kunnen vinden waar je naar zoekt, wil je direct aan de slag, heb je specifieke wensen of een groep vrienden waarmee je iets wil leren? Neem dan contact met ons op voor een cursus op maat.

Cursus Loodgieten (Cursuscode OWPLG1)

Lood wordt allang niet meer gegoten, maar waterleidingen worden nog wel veelal van koperen buis gemaakt. Afvoerleidingen zijn tegenwoordig van PVC en PP. Je leert tijdens deze cursus de ambachtelijke basis: koper buigen, pas maken, knellen (van de koppelingen), maar ook nog solderen en sluit een wasbak kraan aan. Moderne technieken (persen) worden ook besproken maar vallen buiten het praktijkgedeelte van deze cursus. Je sluit verder een afvoerleiding aan bij een wasbak (incl. sifon), inclusief lijm- en schuifverbindingen en er zal worden gekeken naar de plaatsing van een (hang)toilet. Daarbij komt natuurlijk de ‘theorie’ en problemen (verstoppingen en lekkages) rondom waterleidingen en riolering.

 

  • Doel: Basisbeginselen installatietechniek leren.
  • Duur: 5 avonden in 5 weken (5 x 3 uur) van 19.00 tot 22.00 uur.
  • Prijs: € 229,- inclusief btw (€ 189,- exclusief btw).
  • Startdata:
    • woensdag 17 april 2019
  • Docent: Dirk Lips.
  • Groepsgrootte: 6 t/m 10 personen.
  • Machines: divers handgereedschap.
  • Bijzonderheden: inclusief materiaal.

Vragen

Heb je vragen over (één van) deze cursussen?

Stel deze via het Vragenformulier.

Inschrijven

Wil je ook leren voortaan zelf je installatiewerk te doen?

Schrijf je in via het Inschrijvingsformulier. Je krijgt van ons dat een email dat we je inschrijving ontvangen hebben en vervolgens een bericht met de betaalgegevens.

Kan of wil je daar niet op wachten? Maak dan zo snel mogelijk het verschuldigde bedrag over op IBAN rekeningnummer NL14INGB0000700399 ten name van de Openbare Werkplaats, onder vermelding van de betreffende cursuscode en cursusdatum om je inschrijving definitief te maken. De volgorde van inschrijving wordt bepaald door de betaling!

Lees onze ‘Cursusvoorwaarden’

Heb je niet kunnen vinden waar je naar zoekt, wil je direct aan de slag, heb je specifieke wensen of een groep vrienden waarmee je iets wil leren? Neem dan contact met ons op voor een cursus op maat.

Ga terug naar ‘Cursusaanbod’