rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Nieuwsbrief februari: we doen het samen

We gaan onze nieuwsbrieven iets anders vormgeven dan je van ons gewend bent. Uiteraard blijft het informatief, maar we voegen iets toe. Vanaf nu gaan we iedere keer vertellen over wat er is gebeurd en waar we mee bezig zijn. We doen dat steeds aan de hand van een thema en we beginnen met een voor ons voor de hand liggend thema: SAMEN.

 

SAMEN

Alles bij de Openbare WerkPlaats draait om samen. Samen werken, samen machines en werkplekken delen, samen kennis delen, samen een cursus volgen en samen iets moois neerzetten. Het is dan ook niet toevallig dat wij de Openbare WerkPlaats samen begonnen zijn. Samen met jullie, onze klanten, cursisten, medewerkers, docenten en vrijwilligers, hebben we de WerkPlaats kunnen laten uitgroeien tot wat het nu is: een fantastische plek voor vakmensen en hobbyisten.

 

…. IN DE WERKPLAATS

Dit jaar willen we nog meer mensen betrekken bij de Openbare WerkPlaats en nog meer inzetten op samenwerken. Er wordt al heel veel samengewerkt. Door elkaar aanwijzingen en tips te geven, samen opdrachten uit te voeren of elkaar klussen toe te spelen. Maar er is ruimte genoeg voor meer projecten en hoe meer mensen, hoe meer samenwerkingsverbanden er kunnen ontstaan.

 

… EEN CURSUS VOLGEN

We gaan er in 2020 voor om alle cursussen door te laten gaan en een aantal populaire cursussen meer aan te bieden. Ook zullen we meer gaan inzetten op groepsuitjes. Dus als je samen met een groep vrienden, familie of collega’s iets heel leuks en uitdagends wilt doen, kijk dan eens hier voor de mogelijkheden of schrijf je samen in voor een reguliere cursus.

 

…. EEN BEDRIJFSTRAINING DOEN

Nieuw dit jaar zijn onze bedrijfstrainingen in samenwerking met Wichert van Engelen en Simen van der Goot. Deze twee zeer ervaren trainers hebben onder hun eigen naam en voor verschillende organisaties al vele trainingen gegeven en georganiseerd. Wij kennen ze doordat zij al jaren geregeld – en Wichert zelfs wekelijks – bij ons lesgeven of helpen in de WerkPlaats. In deze trainingen geen Post-its en Powerpoints, maar echt aanpakken met hout en metaal. Geen rollenspellen en doen alsof, maar de handen uit de mouwen en aan de slag. Meer informatie vind je hier.

 

….. IN HET WERKATELIER 28 m2

Met onze werkateliers willen we vakmensen een creatieven een eigen plek bieden, in combinatie met het gebruik van de faciliteiten van de WerkPlaats. Vanaf 2 maart is er weer een werkatelier beschikbaar. De ruimte heeft een vloeroppervlakte van 28 m2 op de begane grond met daarboven nog eens 28 m2 opslag. Heb je interesse? Kijk dan hier.

 

…. TROTS

We zijn erg trots op wat we samen hebben neergezet en dat is in dit filmpje duidelijk te zien.

Wil je ons helpen om samen met ons de Openbare Werkplaats tot een nog groter en mooier succes te maken? Deel dan het filmpje, vertel je omgeving over ons en nog belangrijker: kom binnenkort (weer) eens langs met een klus, voor een cursus of gezellig voor een bakkie koffie.

 

 

Een collectieve groet!

Remco & Stijn

Nieuw: Bedrijfstrainingen buiten de comfortzone

Organisaties en bedrijven die voor serieuze uitdagingen staan op het gebied van communicatie, kwaliteit en/of samenwerken, kunnen vanaf heden terecht bij de Openbare WerkPlaats. Hier geen post-its en powerpoints, maar hout en metaal. Geen rollenspellen en eindeloze discussies, maar écht de handen uit de mouwen.

 

Met een werkvloer van 1.000m2, professionele machines en een ruim aanbod van cursussen op het gebied van hout, metaal, techniek en doe-het-zelf, is de Openbare WerkPlaats de plek voor de maker. Aannemers, ontwerpers, kunstenaars en hobbyisten. Ze kunnen hier allemaal terecht.

 

Maar zij niet alleen! “Het doe-karakter van de WerkPlaats leent zich bij uitstek voor bedrijven en organisaties. Mensen die normaal gesproken vooral met hun hoofd bezig zijn, worden hier direct uit hun comfortzone gehaald.” aldus mede-eigenaar Stijn van den Ende. “Het is niet dat je niet hoeft na te denken, integendeel! Maar dat je wat je bedenkt ook meteen met je handen moet vormgeven, kan zeer confronterend zijn.”

 

Onder tijdsdruk praktisch aan de slag

In de professionele WerkPlaats gaan teams onder tijdsdruk aan de slag met een fysiek product voor een fictieve klant. Tijdens dit praktische proces ervaren en leren de deelnemers onder meer welke valkuilen er zijn en hoe ze daar uit kunnen blijven. Welke werkafspraken, communicatie, taakverdeling en kwaliteitsindicatoren écht helpen om een goed (eind)product te maken. En veronderstellingen direct praktisch te testen in plaats van er (te) lang over te praten.

 

Begeleiding door zeer ervaren trainers

Voor de begeleiding van de trainingen werkt de Openbare WerkPlaats samen met trainers Simen van der Goot en Wichert van Engelen.

 

‘Zin van de onzin scheiden’. ‘Weten wanneer het ene en wanneer het andere werkt’. Daarin is Simen van der Goot op zijn best. Zeker als hij mag werken aan concrete vraagstukken die zich lastig laten organiseren. Vraagstukken waar je niet gemakkelijk grip op krijgt. Bij (sociale) innovatie ligt zijn hart.

 

Wichert van Engelen maakt zelden gebruikt van de welbekende (project)-managementmethoden: hij verandert, soms wat onorthodox en ‘met een twist’. Met ruim twintig jaar ervaring in programma- en interim-management is geen probleem hem te gek.

 

Meer weten over de trainingen van de Openbare WerkPlaats? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel 06-53790888 of mail training@openbarewerkplaats.nl

Kerstsluiting 2019

Aan het einde van het jaar zijn wij weer 2 weken gesloten rondom kerst en oud-en-nieuw. Om precies te zijn vanaf zaterdag 21 december 2019 t/m zaterdag 4 januari 2020.

At the end of the year we will be closed again for 2 weeks around Christmas and New Year’s Eve. To be precise, from Saturday 21 December 2019 to Saturday 4 January 2020.

Fijne dagen/happy holidays,

Stijn & Remco

Resultaten enquete OWP najaar 2019

Dit najaar hebben wij onze oud-cursisten en de gebruikers van de WerkPlaats een enquete verstuurd, met het verzoek een aantal vragen te beantwoorden met betrekking tot het reilen en zeilen van de WerkPlaats en wat wij aanbieden. Daar heeft een groep mensen gewillig gevolg aan gegeven en dat heeft ons weer wat meer inzicht gegeven in de manier waarop onze inzet gewaardeerd wordt.

 

Kort gezegd is jullie oordeel over wat wij doen (cursussen, begeleiding, faciliteiten, etc.) zeer positief en daar worden wij blij van. Er waren een klein aantal kritische kanttekeningen, maar die hebben we zoveel mogelijk meteen aangepakt. De website werd gemiddeld iets minder goed beoordeeld en daar gaan we ook mee aan de slag, maar dat gaat iets langer duren. De cursussen zijn voor het overgrote deel een doorslaand succes (vooral ook door de bevlogen docenten). Op de vraag of jullie voor ons iets willen doen qua promotie, wordt daar door bijna iedereen met overtuiging invulling aan gegeven, onze dank daarvoor!

 

We hebben beloofd dat we een harde schijf met meer dan 1000 timmertips van Timmerman Koos zouden verloten onder de mensen die de moeite zouden nemen om de enquete in te vullen. Ook dat is gebeurt. Wij houden de winnaar hier even anoniem, maar willen hem wel ook langs deze weg feliciteren!

 

Bedankt voor alle moeite. Wij willen komend jaar een vervolg geven aan deze enquete met een nieuwe, waar wat meer specifieke onderwerpen bevraagd zullen worden.

 

Fijne dagen,

Remco

 

Uitnodiging: OpenDag zaterdag 26 oktober 2019!

Op zaterdag 26 oktober aanstaande zetten we de deuren van onze Openbare WerkPlaats wagenwijd open. Dé kans voor iedereen die wil kennismaken met oude ambachten en moderne machines en graag ook zelf de handen uit de mouwen steekt. De OpenDag maakt deel uit van het evenement 24uurOost.

 

Het ambacht is terug!

In het tijdperk van beeldschermen, prefab en wegwerp, maken ambacht en vakmanschap een opmars. Werken met je handen aan een tastbaar en duurzaam product, brengt de voldoening die tegenwoordig vaak wordt gemist. Met een werkvloer van 1.000m2, professionele machines en ruim 50 verschillende cursussen op het gebied van hout, metaal en techniek, is de Openbare WerkPlaats een heus walhalla voor de maker. Aannemers, ontwerpers, kunstenaars en hobbyisten. Ze kunnen hier allemaal terecht.

 

Laat je inspireren en ga zelf aan de slag

We bestaan al sinds 2012, maar horen nog regelmatig “Goh, wat een aanwinst, ik woon hier in de buurt, maar ik had geen idee!”. Je kunt bij ons 6 dagen per week gewoon binnenlopen. Met deze OpenDag enthousiasmeren we iedereen nog eens extra om een kijkje te nemen. We organiseren rondleidingen en nodigen je natuurlijk ook uit om zélf aan de slag te gaan.

 

Workshops voor jong & oud

Heb je altijd al een keer willen lassen of smeden? Meubelstofferen of houtdraaien. Proef je graag eens aan het ambacht van Glas-in-Lood? Of wil je klussen met je kids? Tijdens de OpenDag kun je meedoen aan verschillende workshops. De workshops zijn een kleine greep uit ons complete cursusaanbod, maar geven een goed beeld van hoe het werkt en wat er allemaal mogelijk is.

 

Kom je ook?

  • Event: OpenDag Openbare Werkplaats, 24uur Oost
  • Datum & Tijd: 26 oktober 2019, 13:00 – 17:00 uur
  • Locatie: Openbare WerkPlaats, Cruquiusweg 78, Amsterdam
  • Toegang is gratis, deelname aan een workshop tegen een kleine vergoeding. Inschrijven voor de workshops kan ter plekke.
  • De workshops zijn: lassen, smeden, houtdraaien, meubelstofferen, glas in lood en klussen in huis.

Heb je nog vragen? Stuur een berichtje naar info@openbarewerkplaats.nl of bel (020) 468 0581.

Ambacht in Beeld Festival en Open Dag 2019

De komende tijd staan er 2 grote promotie-activiteiten op de rol:

Wij staan zaterdag 28 en zondag 29 september voor het eerst op het Ambacht in Beeld Festival, waar wij workshops Glas in Lood gaan aanbieden. Deze workshops zijn te boeken via hun website.

 

Zaterdag 26 oktober is het weer tijd voor 24H Oost en koppelen wij daaraan weer onze jaarlijkse Open Dag, met verschillende korte workshops.

Komt allen of stuur familie, vrienden en bekenden naar deze gezellige dagen om hen kennis te laten maken met wat wij allemaal aanbieden. Onze workshops zijn alleen ter plaatse te boeken.

 

Tot dan!

Stijn & Remco

 

Zomersluiting zomer 2019

Ook dit jaar is de Openbare WerkPlaats 2 weken gesloten tijdens de zomer en wel vanaf zaterdag 3 augustus t/m zaterdag 17 augustus. Vanaf maandag 19 augustus is iedereen weer welkom.

Sluiting feestdagen voorjaar 2019

Zoals elk jaar zijn wij in 2019 ook op een aantal feestdagen dit voorjaar gesloten, namelijk:
-2e paasdag: maandag 22 april
-Koningsdag: zaterdag 27 april
-Hemelvaart: donderdag 30 mei
-2e pinksterdag: maandag 10 juni

Vacature praktijkdocent Elektra

Vanaf 2019 is er binnen ons docententeam ruimte voor een nieuwe docent Elektra. De Openbare Werkplaats is dé plek in Amsterdam e/o voor het volgen van ambachtelijke cursussen, waaronder dus ook onze basiscursus Elektra. We bieden nu ruim 50 verschillende cursussen aan in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Ons team met docenten onderscheidt zich door hun enthousiasme en liefde voor hun ambacht. Door hun ervaring kunnen ze mensen op een praktische manier op beginnersniveau de basisbeginselen van het vak overbrengen. Deze cursus biedt geen zicht op het behalen van een diploma, maar is gericht om mensen ervaring op te laten doen met wat er allemaal bij komt kijken als je zelf de basis voor een huisinstallatie aanpast of aanlegt.

In deze cursus staat veilig leren omgaan met 220V wisselstroom centraal. De cursus omvat één avond per week, gedurende vijf weken en wordt nu ongeveer vier keer per jaar gegeven. De groepsgrootte van de cursisten varieert tussen de zes en tien personen. Er is op dit moment één docent die deze cursus verzorgt en we zijn op zoek naar versterking van het docententeam. De gereedschappen, materialen, ervaring en het lesprogramma zijn aanwezig. Doel is om de cursus vaker aan te bieden en de cursussen te verdelen tussen de verschillende docenten. Ervaring met doceren is zeker geen vereiste. De lol in je werkzaamheden als elektricien en het overbrengen van die kennis wel. Mocht je naast het Nederlands ook een goede beheersing hebben van de Engelse taal dan zijn er ook mogelijkheden om de Engelstalige cursus te geven. De docenten zijn niet bij ons in dienst, maar worden als ZZP-er ingehuurd.

Herken je jezelf hierin? Dan maken we graag een afspraak met je voor een verdere kennismaking zodat je zelf ook een goed beeld hebt van het werk en de omgeving. Mocht je nu iemand anders herkennen in deze vacature dan zouden we het erg waarderen als je deze persoon attendeert op onze vacature.

Soort dienstverband: Freelance / ZZP

Je kunt ons bereiken op 020-468 0581 of stuur een email naar info@openbarewerkplaats.nl

Kerstsluiting 2018-2019

Aan het einde van het jaar zijn wij weer 2 weken gesloten rondom kerst en oud-en-nieuw. Om precies te zijn vanaf zaterdag 22 december 2018 t/m zaterdag 5 januari 2019.

 

Fijne dagen,

Stijn & Remco