rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Glas in lood

Wil je weten of glas in lood iets voor jou is? In deze cursus leer je in 1 dag de basistechnieken van het glas in lood ambacht. Dit doe je door een klein glas in lood raampje te maken. Hierbij komen aan de orde: leren glassnijden, -breken en schuren. Je leert werken met...

Meer informatie

Glas in lood ramen hebben iets magisch. De vormen en kleuren zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar geven ook een speciaal effect als de zon erdoor schijnt. Je leert bij deze cursus de beginselen van dit ambacht door het maken van 3 kleine ramen, 1 oefenraam, 1 om...

Meer informatie

Overig

Heb je vragen over (één van) deze cursus(sen)? Stel deze via het ‘Vragenformulier’.

Vergeet niet onze ‘Cursusvoorwaarden’ te lezen, daarin staan o.a. de details mbt. annulering.

Heb je niet kunnen vinden waar je naar zoekt, wil je direct aan de slag, heb je specifieke wensen of een groep vrienden waarmee je iets wil leren? Neem dan contact met ons op voor een cursus op maat.

Introductie Glas in Lood (Cursuscode OWPGL1)

Wil je weten of glas in lood iets voor jou is? In deze cursus leer je in 1 dag de basistechnieken van het glas in lood ambacht. Dit doe je door een klein glas in lood raampje te maken. Hierbij komen aan de orde: leren glassnijden, -breken en schuren. Je leert werken met het Norton bord snijsysteem en met een patroon. Ook krijg je informatie over glassoorten en lood soorten. Verder ga je natuurlijk lood zetten, leer je netjes(!) solderen, kitten en afwerken.

Verdieping en ondersteuning

Wil je je verder verdiepen in deze kunst, of je werkstuk afmaken, kijk dan voor meer informatie bij de cursussen Glas in Lood (OWPGL2) en (OWPGL3)

 • Doel: Korte introductie in het oude glas in lood ambacht.
 • Duur: 1 dag (6,5 uur) van 10:00 tot 16:30 uur.
 • Prijs: €115,- inclusief btw (€ 95,- exclusief btw).
 • Docent: Sodis Vita.
 • Groepsgrootte: 6 t/m 8 personen.
 • Machines: div. handgereedschap.
 • Bijzonderheden: inclusief materiaal.

Cursus Glas in Lood (Cursuscode OWPGL2)

Glas in lood ramen hebben iets magisch. De vormen en kleuren zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar geven ook een speciaal effect als de zon erdoor schijnt. Je leert bij deze cursus de beginselen van dit ambacht door het maken van 2 kleine ramen, 1 om strak recht te leren werken en 1 ook met ronde vormen en gekleurd glas. Dit als stevige basis voor latere eigen ontwerpen. De technieken die voorbijkomen zijn o.a.: leren snijden, breken en schuren van glas, patroontekenen op glas, gebruik patroonschaar, economisch werken met diverse glassoorten, zetten van glas in lood, solderen, kitten en patineren.

 • Doel: Zelfstandig kunnen werken aan zelf ontworpen glas in lood ramen.
 • Duur: 6 avonden in 6 weken (6 × 3 uur) van 19.00 tot 22.00 uur.
 • Prijs: € 285,- inclusief btw (€ 236,- exclusief btw).
 • Docent: Sodis Vita.
 • Groepsgrootte: 6 t/m 8 personen.
 • Machines: o.a. schuurmachine, soldeerbout en div. handgereedschap.
 • Bijzonderheden: inclusief materiaal.

Vervolg cursus Glas in Lood (Cursuscode OWPGL3)

Als je al een cursus gevolgd heb en je wil je wat verder verdiepen in deze kunst,  bieden wij de mogelijkheid om op ‘spreekuur’ te komen bij onze docent en zo verder te gaan met je eigen raamwerk, gebruik te maken van de faciliteiten en natuurlijk nog meer tips en trucs te leren. Dit gebeurt tijdens de reguliere zaterdagcursus (OWPGL1).

 • Doel: Verdieping & ondersteuning bij zelfstandig werken aan glas in lood ramen.
 • Duur: Zie OWPGL1
 • Prijs: Zie OWPGL1

Vragen

Heb je vragen over (één van) deze cursussen?

Stel deze via het ‘Vragenformulier’.

Inschrijven

Wil je ook Glas in lood ramen leren maken?

Schrijf je in via het ‘Inschrijvingsformulier’. Je krijgt van ons dat een email dat we je inschrijving ontvangen hebben en vervolgens een bericht met de betaalgegevens.

Kan of wil je daar niet op wachten? Maak dan zo snel mogelijk het verschuldigde bedrag over op IBAN rekeningnummer NL14INGB0000700399 ten name van de Openbare Werkplaats, onder vermelding van de betreffende cursuscode en cursusdatum om je inschrijving definitief te maken. De volgorde van inschrijving wordt bepaald door de betaling!

Lees onze ‘Cursusvoorwaarden’

Heb je niet kunnen vinden waar je naar zoekt, wil je direct aan de slag, heb je specifieke wensen of een groep vrienden waarmee je iets wil leren? Neem dan contact met ons op voor een cursus op maat.

Ga terug naar ‘Cursusaanbod’