rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Deze cursussen starten in OKTOBER 2018

Een nieuw seizoen vol nieuwe mogelijkheden en vooral ook: tijd om nieuwe dingen te doen! Voor alle klussers die (misschien al best een tijd) hun skills willen opkrikken en niet goed weten waar te beginnen en voor de (last-minute) beslissers die varen bij een handige tijdsplanning: Deze cursussen van de Openbare WerkPlaats starten in oktober!

We helpen je een handje met dit overzicht, zodat je nu de tijd hebt om je keuze te maken en je ook nog op tijd bent om je in te schrijven. Waar gaan jouw handen enthousiast van kriebelen?

 

Klussen

Wil je koper leren buigen, pasmaken en solderen? Wil je weten hoe je een afvoer bij een wasbak aansluit? Dan is de cursus Loodgieten echt iets voor jou. Naast praktisch aan de slag gaan, krijg je ook theorie over de aanleg van waterleidingen en riolering.

Start: maandag 8 oktober. Duur: 5×3 uur

Liever met Elektra aan de slag? Dan heb je als je snel bent nog de kans om op donderdag 20 september met de eerste ronde te starten! Ook deze cursus is verdeeld over 5 avonden.

 

Metaalbewerken

Wat voor creatieve ideeën je ook hebt, je weet natuurlijk al dat je het meest hebt aan een sterke basis, als je iets goed wilt kunnen. Leer hoe metaal zich gedraagt als het gezaagd, gesneden, geslepen, gezet, geboord, getapt, gelast en verhit wordt. En dat in slechts 3 avonden. Je begint in deze basiscursus Metaalbewerking aan je eigen werkstuk, waar je de theorie en praktijk efficiënt bij elkaar zult brengen. Daarna kun je ‘m zelfstandig verder afmaken in de werkplaats.

Start: dinsdag 2 oktober. Duur: 3×3 uur

Nog altijd erg populair is de basiscursus Lassen. Hier maak je kennis met de vier meest gebruikte lastechnieken: MIG-, electrode-, TIG- en autogeen lassen. Het is verder vooral veel doen, want door kilometers te maken ga je het ultieme gevoel krijgen voor bijvoorbeeld de juiste lasposities, (boog)afstand en snelheid.

Start: maandag 8 en dinsdag 30 oktober. Duur: 4×3 uur per cursus.

 

Techniek

Heb je een bijzondere reis in je planning staan, dan is een sessie Techniek op wereldReis geen overbodige luxe! Zaterdag 20 oktober is de eerstvolgende ochtend waar je persoonlijk(e) advies, tips en ondersteuning krijgt waar nodig. Neem je eigen voer- of vaartuig mee, dan kijken we er samen kritisch naar en ga je goed voorbereid op reis.

Start: zaterdag 20 oktober. Duur: 1 ochtend (3 uur)

Kun jij je eigen motor al een kleine beurt geven? Zelf het onderhoud van je motor doen kan veel voldoening geven en behoorlijk schelen in de kosten. Je gaat tijdens de cursus Motorfietsonderhoud zelf aan de slag , maar krijgt tegelijkertijd inzicht in de theorie, werking en opbouw van een motorfiets.

Start: maandag 15 oktober. Duur: 4×3 uur.

Start verkorte versie: dinsdag 23 oktober. Duur: 1×6 uur.

 

Zit jouw nieuwste uitdaging hier niet tussen? Vanaf november starten er weer nieuwe cursussen Houtbewerking, Meubelmaken of Klussen in en om het (tuin)Huis. Bekijk hier het hele cursusoverzicht. Vragen? Stel ze gerust! Bel ons op 020-4680581 of stuur een mailtje naar info@openbarewerkplaats.nl