rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Meubelrestauratie

Sporen van ouderdom en gebruik kunnen een meubel een eigen karakter geven. Ook zijn veel meubelen door overerving in bezit gekomen van een familielid die bij de gedachte aan deze persoon een speciale band met het meubel heeft. Tijdens deze cursus gaan we met behoud van al die karakteristieke eigenschappen,...

Meer informatie

Overig

Heb je vragen over (één van) deze cursus(sen)? Stel deze via het ‘Vragenformulier’.

Vergeet niet onze ‘Cursusvoorwaarden’ te lezen, daarin staan o.a. de details mbt. annulering.

Heb je niet kunnen vinden waar je naar zoekt, wil je direct aan de slag, heb je specifieke wensen of een groep vrienden waarmee je iets wil leren? Neem dan contact met ons op voor een cursus op maat.

Meubelrestauratie (Cursuscode OWPMR1)

Sporen van ouderdom en gebruik kunnen een meubel een eigen karakter geven. Ook zijn veel meubelen door overerving in bezit gekomen van een familielid die bij de gedachte aan deze persoon een speciale band met het meubel heeft. Tijdens deze cursus gaan we met behoud van al die karakteristieke eigenschappen, werken aan een zelf meegebracht meubel (bijvoorbeeld stoel of nachtkastje). We kijken naar de constructie van het meubel, afwerking en hang- en sluitwerk indien aanwezig. Hierbij maken we kennis met historische meubelmaaktechnieken, materialen, verschillende houtsoorten en fineren. Meubelrestauratie is een specialistisch beroep. De cursus geeft een inkijkje in de klassieke technieken, gekoppeld aan jouw eigen meubelstuk.

 • Doel: eigenhandig restaureren van een klein meubel.
 • Duur: 5 avonden in 5 weken (5 x 3 uur) van 19.00 tot 22.00 uur.
 • Prijs: € 245,- inclusief btw (€ 202,- exclusief btw).
 • Startdatum:
  • woensdag 27 maart 2019
  • donderdag 13 juni 2019 (onder voorbehoud)
 • Docent: Han Jacobs.
 • Groepsgrootte: 4 t/m 6 personen.
 • Machines: divers handgereedschap en afwerkingsmiddelen
 • Bijzonderheden: inclusief materiaal.

Vragen

Heb je vragen over deze cursus?

Stel deze via het Vragenformulier.

Inschrijven

Wil je ook leren meubelrestaureren??

Schrijf je in via het Inschrijvingsformulier. Je krijgt van ons dat een email dat we je inschrijving ontvangen hebben en vervolgens een bericht met de betaalgegevens.

Kan of wil je daar niet op wachten? Maak dan zo snel mogelijk het verschuldigde bedrag over op IBAN rekeningnummer NL14INGB0000700399 ten name van de Openbare Werkplaats, onder vermelding van de betreffende cursuscode en cursusdatum om je inschrijving definitief te maken. De volgorde van inschrijving wordt bepaald door de betaling!

Lees onze ‘Cursusvoorwaarden’

Heb je niet kunnen vinden waar je naar zoekt, wil je direct aan de slag, heb je specifieke wensen of een groep vrienden waarmee je iets wil leren? Neem dan contact met ons op voor een cursus op maat.

Ga terug naar ‘Cursusaanbod’

Cursus Meubelrestauratie OWP