rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Metaal: Bronsgieten

Heb jij je wel eens afgevraagd wat er aan vooraf gaat aan de onthulling van een standbeeld? Of altijd al een eigen bronzen beeld willen modelleren, invormen, uitharden, gieten, uitpakken, ciseleren, patineren en sokkelen? Het is mogelijk om dit allemaal in één weekend zelf aan den lijve te ondervinden; creatief,...

Meer informatie

Overig

Heb je vragen over (één van) deze cursus(sen)? Stel deze via het ‘Vragenformulier’.

Vergeet niet onze ‘Cursusvoorwaarden’ te lezen, daarin staan o.a. de details mbt. annulering.

Heb je niet kunnen vinden waar je naar zoekt, wil je direct aan de slag, heb je specifieke wensen of een groep vrienden waarmee je iets wil leren? Neem dan contact met ons op voor een cursus op maat.

Introductie bronsgieten (Cursuscode OWPBG1)

Heb jij je wel eens afgevraagd wat er aan vooraf gaat aan de onthulling van een standbeeld? Of altijd al een eigen bronzen beeld willen modelleren, invormen, uitharden, gieten, uitpakken, ciseleren, patineren en sokkelen? Het is mogelijk om dit allemaal in één weekend zelf aan den lijve te ondervinden; creatief, ambachtelijk én spectaculair. Maak bij de Openbare Werkplaats in één weekend je eigen bronzen sculptuur!

Op zaterdag maak je het beeldje van was ( maat perspas in 1 liter melkpak), ‘s nachts wordt de mal  uitgestookt en op zondag zal het brons worden gegoten en afgewerkt. Bij deze cursus is de modelleerwas en 1 kilogram brons per persoon inbegrepen (100 gram was is 1 kg. brons) . Kijk hier voor een korte videoimpressie. Wij verzorgen op zaterdag en zondag een heerlijke lunch.

 

 • Doel: Kennismaking met bronsgieten door eigen werk in brons te maken (methode: cire-perdu).
 • Duur: 1 weekend (2 x 7 uur) van 10.00 tot 17.00 uur.
 • Prijs: € 295,- inclusief btw (€ 244,- exclusief btw).
 • Data:
  • weekend van 10 en 11 november 2018, gewijzigd in 17-18 november!!
  • weekend 15 en 16 juni 2019
 • Docenten: Ingrid Onstenk, beeldend kunstenaar & Felo Hettich, docent en schrijver.
 • Groepsgrootte: 8 t/m 15 personen.
 • Machines: o.a. smeltoven, haakse slijper, kolomboor, beitels, vijlen en Dremel.
 • Bijzonderheden: Inclusief 1 kilogram brons (extra brons is € 40,- per kilogram) en lunch.

Vragen

Heb je vragen over deze cursus?

Stel deze via het Vragenformulier.

Inschrijven

Wil je ook leren bronsgieten?

Schrijf je in via het Inschrijvingsformulier. Je krijgt van ons dat een email dat we je inschrijving ontvangen hebben en vervolgens een bericht met de betaalgegevens.

Kan of wil je daar niet op wachten? Maak dan zo snel mogelijk het verschuldigde bedrag over op IBAN rekeningnummer NL14INGB0000700399 ten name van de Openbare Werkplaats, onder vermelding van de betreffende cursuscode en cursusdatum om je inschrijving definitief te maken. De volgorde van inschrijving wordt bepaald door de betaling!

Lees onze ‘Cursusvoorwaarden’

Heb je niet kunnen vinden waar je naar zoekt, wil je direct aan de slag, heb je specifieke wensen of een groep vrienden waarmee je iets wil leren? Neem dan contact met ons op voor een cursus op maat.

Ga terug naar ‘Cursusaanbod’

foto 2

 

 

openbare-werkplaats-amsterdam-cursus-bronsgieten-2