rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Laden Evenementen

Meubelrestauratie (Cursuscode OWPMR1)

9 november 2018 tot 31 december 2020

Sporen van ouderdom en gebruik kunnen een meubel een eigen karakter geven. Ook zijn veel meubelen door overerving in bezit gekomen van een familielid die bij de gedachte aan deze persoon een speciale band met het meubel heeft. Tijdens deze cursus gaan we met behoud van al die karakteristieke eigenschappen, werken aan een zelf meegebracht meubel (bijvoorbeeld stoel of nachtkastje). We kijken naar de constructie van het meubel, afwerking en hang- en sluitwerk indien aanwezig. Hierbij maken we kennis met historische meubelmaaktechnieken, materialen, verschillende houtsoorten en fineren. Meubelrestauratie is een specialistisch beroep. De cursus geeft een inkijkje in de klassieke technieken, gekoppeld aan jouw eigen meubelstuk.

  • Doel: eigenhandig restaureren van een klein meubel.
  • Doelgroep: Mensen die hun eigen oude meubel willen leren repareren.
  • Niveau: BASIS-gevorderd-expert.
  • Duur: 5 avonden in 5 weken (5 x 3 uur) van 19.00 tot 22.00 uur.
  • inhoud: Kennismaking met meubelrestauratie, stijlkenmerken van meubels, traditionele vervaardigings- en afwerktechnieken, restauratietechnieken, restauratie ethiek en zelf een meubel of onderdeel daarvan restaureren.
  • Docent: Han Jacobs.
  • Groepsgrootte: 4 t/m 6 personen.
  • Machines: divers handgereedschap en afwerkingsmiddelen.
  • Bijzonderheden: inclusief restauratiematerialen (voor zover beschikbaar).

Onze cursussen zijn voor een deel vraaggestuurd. Per cursus kan daarom de volgorde van onderwerpen en de aandacht per onderdeel verschillen, afhankelijk van de behoefte van de deelnemers.

Tickets

VOLOWPMR1 woensdag 26 februari 2020245.00Doel: eigenhandig restaureren van een klein meubel. Duur: 5 opeenvolgende woensdagavonden, van 19.00 tot 22.00 uur (5 x 3 uur).

Gegevens

Evenement Categorie:
Terug

Overig

Heb je vragen over deze cursus? Stel deze via het ‘Vragenformulier’.

Vergeet niet onze ‘Cursusvoorwaarden’ te lezen, daarin staan o.a. de details mbt. annulering.

Heb je niet kunnen vinden waar je naar zoekt, wil je direct aan de slag, heb je specifieke wensen of een groep vrienden waarmee je iets wil leren? Neem dan contact met ons op voor een cursus op maat.