rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Laden Evenementen

Introductiecursus lassen (Cursuscode OWPLA1)

9 november 2018 tot 31 december 2021

Deze cursus biedt de mogelijkheid om kennis te maken met wat lassen allemaal inhoudt. Lassen leer je vooral door het heel veel te doen en daarmee gevoel te krijgen voor het smeltbad, de juiste lasposities, (boog)afstand en snelheid. Om dat leerproces te versnellen zal de docent telkens eerst een stukje theorie uit de doeken doen en natuurlijk voordoen hoe het hoort. Ook de meest voorkomende fouten passeren de revue. Veiligheid staat voorop, dus daar wordt aandacht aan besteed, alsmede de vereiste voorbereiding en de (on)mogelijkheden die het lassen van een constructie met zich meebrengt.

Daarna kun je vooral aan je eigen vaardigheid werken en leer je de machine instellen. De 4 meest gebruikte lastechnieken komen aan bod tijdens deze kennismakingscursus: MIG-, electrode-, TIG- en autogeen lassen. Lassen is bijna als mediteren: je moet rust en focus hebben om het goed te doen. Wil je ook online alvast wat leren van onze docenten en andere vakmannen? dat kan hier en hier.

 • Doel: Basisvaardigheid opdoen in de meestgebruikte lastechnieken.
 • Doelgroep: Iedereen die eens metaal wil smelten (het liefst aan elkaar).
 • Niveau: BASIS-gevorderd-expert.
 • Duur: 4 avonden in 4 weken (4 x 3 uur) van 19.00 tot 22.00 uur.
 • Inhoud per avond:
  • 1e: Basistheorie booglassen, veiligheid en praktijk MIG lassen.
  • 2e: Introductie materiaalkennis en praktijk electrode lassen.
  • 3e: Introductie constructieleer en praktijk Tig- en autogeen lassen.
  • 4e: Basisinstelling lasapparatuur en vrij oefenen met zelf gekozen lastechniek.

De lascursussen zijn erg populair. Mocht je op een andere/eerdere datum een cursus willen volgen? We geven ook lascursussen voor Engelstaligen.

 • Docenten: Wichert van Engelen, Danker v/d Willigen, Glyn Giles of Bart de Vries.
 • Groepsgrootte: 6 t/m 8  personen.
 • Machines: MIG/MAG, TIG, electrode en autogeen lasapparatuur.
 • Bijzonderheden: inclusief oefenmateriaal.

Onze cursussen zijn voor een deel vraaggestuurd. Per cursus kan daarom de volgorde van onderwerpen en de aandacht per onderdeel verschillen, afhankelijk van de behoefte van de deelnemers.

Tickets

3 beschikbaar
OWPLA1 dinsdag 7 september 2021349.00Doel: Basisvaardigheid opdoen in de meestgebruikte lastechnieken. Duur: 4 opeenvolgende dinsdagavonden, van 19.00 tot 22.00 uur (4 x 3 uur).

Vul alstublieft alle verplichte velden in

4 beschikbaar
OWPLA1 donderdag 16 september 2021349.00Doel: Basisvaardigheid opdoen in de meestgebruikte lastechnieken. Duur: 4 opeenvolgende donderdagavonden, van 19.00 tot 22.00 uur (4 x 3 uur).

Vul alstublieft alle verplichte velden in

4 beschikbaar
OWPLA1 woensdag 6 oktober 2021349.00Doel: Basisvaardigheid opdoen in de meestgebruikte lastechnieken. Duur: 4 opeenvolgende woensdagavonden, van 19.00 tot 22.00 uur (4 x 3 uur).

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Gegevens

Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Terug

Overig

Heb je vragen over deze cursus? Stel deze via het ‘Vragenformulier’.

Vergeet niet onze ‘Cursusvoorwaarden’ te lezen, daarin staan o.a. de details mbt. annulering.

Heb je niet kunnen vinden waar je naar zoekt, wil je direct aan de slag, heb je specifieke wensen of een groep vrienden waarmee je iets wil leren? Neem dan contact met ons op voor een cursus op maat.