rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Laden Evenementen

Cursus fiets verbeteren (Cursuscode OWPFM2)

9 november 2018 tot 31 december 2020

Ga je binnenkort op vakantie met jouw eigen fiets of wil jij je MTB, fixie of racefiets nog beter en sneller maken? Durf je werken aan je gewone fiets best aan, maar aan je racemonster nog niet?

Tijdens deze cursus kan jij aan de gang met het vernieuwen van (versleten) onderdelen en aanpassen van je fiets naar eigen wens, onder begeleiding van onze docent. Zo kan je vertrouwen krijgen in het sleutelen aan iets wat vaak toch wel fragiel en duur is. Tijdens deze cursus leer je ook pech onderweg oplossen en wat de (on)mogelijkheden zijn wat betreft fietsen die meer kunnen dan woon-werkverkeer.

Let op: het is op de dag zelf niet mogelijk om onderdelen te kopen zonder fysiek naar een (gespecialiseerde) fietsenwinkel te gaan, dus de geschikte onderdelen dien je zelf reeds bij je te hebben. De grote verscheidenheid in soorten fietsen en onderdelen maken het helaas onmogelijk om spullen op voorraad te hebben.

 

Er is verder ontzettend veel te vinden over fietsonderhoud op internet. wij hebben hier alvast wat voor je geselecteerd.

  • Doel: Verbeteren eigen fiets.
  • Doelgroep: Iedereen die moet kunnen vertrouwen op zijn/haar fiets.
  • Niveau: BASISGEVORDERD-expert.
  • Duur: 1 dag (6 uur) van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Inhoud: Specifiek onderhoud van toer-, racefiets, hybride en mountainbike. Onderwerpen zoals: de- en monteren wielen & banden, derailleur en balhoofdspeling afstellen, stuurlint, rem- en versnellingskabels vervangen, crankset de- en monteren, trapaslager vervangen en ruimte voor eigen inbreng.
  • Docent: Jaap Doornbos.
  • Groepsgrootte: 5 t/m 8 personen.
  • Machines: eigen fiets & div. sleutelgereedschap van ons.
  • Bijzonderheden: exclusief materiaal, exclusief lunch.

Onze cursussen zijn voor een deel vraaggestuurd. Per cursus kan daarom de volgorde van onderwerpen en de aandacht per onderdeel verschillen, afhankelijk van de behoefte van de deelnemers.

LET OP: Deze cursus wordt samen met de basiscursus (FM1) gegeven. Inschrijven kan hier. Vermeld bij je aanmelding dat je voor de cursus FM2 komt.

Tickets

Gegevens

Evenement Categorie:
Terug

Overig

Heb je vragen over deze cursus? Stel deze via het ‘Vragenformulier’.

Vergeet niet onze ‘Cursusvoorwaarden’ te lezen, daarin staan o.a. de details mbt. annulering.

Heb je niet kunnen vinden waar je naar zoekt, wil je direct aan de slag, heb je specifieke wensen of een groep vrienden waarmee je iets wil leren? Neem dan contact met ons op voor een cursus op maat.