rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide

Kerstsluiting 2019

Aan het einde van het jaar zijn wij weer 2 weken gesloten rondom kerst en oud-en-nieuw. Om precies te zijn vanaf zaterdag 21 december 2019 t/m zaterdag 4 januari 2020.

At the end of the year we will be closed again for 2 weeks around Christmas and New Year’s Eve. To be precise, from Saturday 21 December 2019 to Saturday 4 January 2020.

Fijne dagen/happy holidays,

Stijn & Remco

Resultaten enquete OWP najaar 2019

Dit najaar hebben wij onze oud-cursisten en de gebruikers van de WerkPlaats een enquete verstuurd, met het verzoek een aantal vragen te beantwoorden met betrekking tot het reilen en zeilen van de WerkPlaats en wat wij aanbieden. Daar heeft een groep mensen gewillig gevolg aan gegeven en dat heeft ons weer wat meer inzicht gegeven in de manier waarop onze inzet gewaardeerd wordt.

 

Kort gezegd is jullie oordeel over wat wij doen (cursussen, begeleiding, faciliteiten, etc.) zeer positief en daar worden wij blij van. Er waren een klein aantal kritische kanttekeningen, maar die hebben we zoveel mogelijk meteen aangepakt. De website werd gemiddeld iets minder goed beoordeeld en daar gaan we ook mee aan de slag, maar dat gaat iets langer duren. De cursussen zijn voor het overgrote deel een doorslaand succes (vooral ook door de bevlogen docenten). Op de vraag of jullie voor ons iets willen doen qua promotie, wordt daar door bijna iedereen met overtuiging invulling aan gegeven, onze dank daarvoor!

 

We hebben beloofd dat we een harde schijf met meer dan 1000 timmertips van Timmerman Koos zouden verloten onder de mensen die de moeite zouden nemen om de enquete in te vullen. Ook dat is gebeurt. Wij houden de winnaar hier even anoniem, maar willen hem wel ook langs deze weg feliciteren!

 

Bedankt voor alle moeite. Wij willen komend jaar een vervolg geven aan deze enquete met een nieuwe, waar wat meer specifieke onderwerpen bevraagd zullen worden.

 

Fijne dagen,

Remco

 

Uitnodiging: OpenDag zaterdag 26 oktober 2019!

Op zaterdag 26 oktober aanstaande zetten we de deuren van onze Openbare WerkPlaats wagenwijd open. Dé kans voor iedereen die wil kennismaken met oude ambachten en moderne machines en graag ook zelf de handen uit de mouwen steekt. De OpenDag maakt deel uit van het evenement 24uurOost.

 

Het ambacht is terug!

In het tijdperk van beeldschermen, prefab en wegwerp, maken ambacht en vakmanschap een opmars. Werken met je handen aan een tastbaar en duurzaam product, brengt de voldoening die tegenwoordig vaak wordt gemist. Met een werkvloer van 1.000m2, professionele machines en ruim 50 verschillende cursussen op het gebied van hout, metaal en techniek, is de Openbare WerkPlaats een heus walhalla voor de maker. Aannemers, ontwerpers, kunstenaars en hobbyisten. Ze kunnen hier allemaal terecht.

 

Laat je inspireren en ga zelf aan de slag

We bestaan al sinds 2012, maar horen nog regelmatig “Goh, wat een aanwinst, ik woon hier in de buurt, maar ik had geen idee!”. Je kunt bij ons 6 dagen per week gewoon binnenlopen. Met deze OpenDag enthousiasmeren we iedereen nog eens extra om een kijkje te nemen. We organiseren rondleidingen en nodigen je natuurlijk ook uit om zélf aan de slag te gaan.

 

Workshops voor jong & oud

Heb je altijd al een keer willen lassen of smeden? Meubelstofferen of houtdraaien. Proef je graag eens aan het ambacht van Glas-in-Lood? Of wil je klussen met je kids? Tijdens de OpenDag kun je meedoen aan verschillende workshops. De workshops zijn een kleine greep uit ons complete cursusaanbod, maar geven een goed beeld van hoe het werkt en wat er allemaal mogelijk is.

 

Kom je ook?

  • Event: OpenDag Openbare Werkplaats, 24uur Oost
  • Datum & Tijd: 26 oktober 2019, 13:00 – 17:00 uur
  • Locatie: Openbare WerkPlaats, Cruquiusweg 78, Amsterdam
  • Toegang is gratis, deelname aan een workshop tegen een kleine vergoeding. Inschrijven voor de workshops kan ter plekke.
  • De workshops zijn: lassen, smeden, houtdraaien, meubelstofferen, glas in lood en klussen in huis.

Heb je nog vragen? Stuur een berichtje naar info@openbarewerkplaats.nl of bel (020) 468 0581.

Ambacht in Beeld Festival en Open Dag 2019

De komende tijd staan er 2 grote promotie-activiteiten op de rol:

Wij staan zaterdag 28 en zondag 29 september voor het eerst op het Ambacht in Beeld Festival, waar wij workshops Glas in Lood gaan aanbieden. Deze workshops zijn te boeken via hun website.

 

Zaterdag 26 oktober is het weer tijd voor 24H Oost en koppelen wij daaraan weer onze jaarlijkse Open Dag, met verschillende korte workshops.

Komt allen of stuur familie, vrienden en bekenden naar deze gezellige dagen om hen kennis te laten maken met wat wij allemaal aanbieden. Onze workshops zijn alleen ter plaatse te boeken.

 

Tot dan!

Stijn & Remco

 

Zomersluiting zomer 2019

Ook dit jaar is de Openbare WerkPlaats 2 weken gesloten tijdens de zomer en wel vanaf zaterdag 3 augustus t/m zaterdag 17 augustus. Vanaf maandag 19 augustus is iedereen weer welkom.

Sluiting feestdagen voorjaar 2019

Zoals elk jaar zijn wij in 2019 ook op een aantal feestdagen dit voorjaar gesloten, namelijk:
-2e paasdag: maandag 22 april
-Koningsdag: zaterdag 27 april
-Hemelvaart: donderdag 30 mei
-2e pinksterdag: maandag 10 juni

Motorfiets onderdelen

Wij hebben intussen een groot netwerk van leveranciers rondom de cursus motorfiets techniek. Bij allemaal zijn (verbruiks)onderdelen te bestellen voor je motorfiets, maar ieder heeft ook nog zijn specialiteit. Vanouds is Reivilio Motoren (500 meter bij ons vandaan) een goede buur. Roukema in Wormerveer is de dichtstbijzijnde handelaar in gebruikte onderdelen. Sparks is een online winkel die gespecialiseerd is in remleidingen op maat. 1 Stop MotorOnderdelen in Alphen a/d/Rijn levert banden en biedt zelfs de mogelijkheid om die zelf te (leren) monteren via hun MotorBandenZaak. Motorique heeft haar wortels in de racerij en Boonstra Parts in Ureterp (ja, dat is wat verder weg) tenslotte is de grootste motorsloop van Europa. Bij sommige websites kan jij je kenteken invoeren, bij de ander zoek je op model en bouwjaar om de juiste spullen op een rijtje te krijgen.

Bij een aantal leveranciers krijg je korting als je de volgende code gebruikt in het bestelproces: OWP2019.

Vergeet ook niet een werkplaatshandboek (WPHB) of in het Engels: workshop manual te kopen/kopiëren/downloaden. Daar staan alle specie details voor jouw motor in. Clymer en Haynes zijn 2 grote uitgevers daarvan, maar ook de motormerken zelf hebben vaak een exemplaar voor jouw motor.

Vacature praktijkdocent Elektra

Vanaf 2019 is er binnen ons docententeam ruimte voor een nieuwe docent Elektra. De Openbare Werkplaats is dé plek in Amsterdam e/o voor het volgen van ambachtelijke cursussen, waaronder dus ook onze basiscursus Elektra. We bieden nu ruim 50 verschillende cursussen aan in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Ons team met docenten onderscheidt zich door hun enthousiasme en liefde voor hun ambacht. Door hun ervaring kunnen ze mensen op een praktische manier op beginnersniveau de basisbeginselen van het vak overbrengen. Deze cursus biedt geen zicht op het behalen van een diploma, maar is gericht om mensen ervaring op te laten doen met wat er allemaal bij komt kijken als je zelf de basis voor een huisinstallatie aanpast of aanlegt.

In deze cursus staat veilig leren omgaan met 220V wisselstroom centraal. De cursus omvat één avond per week, gedurende vijf weken en wordt nu ongeveer vier keer per jaar gegeven. De groepsgrootte van de cursisten varieert tussen de zes en tien personen. Er is op dit moment één docent die deze cursus verzorgt en we zijn op zoek naar versterking van het docententeam. De gereedschappen, materialen, ervaring en het lesprogramma zijn aanwezig. Doel is om de cursus vaker aan te bieden en de cursussen te verdelen tussen de verschillende docenten. Ervaring met doceren is zeker geen vereiste. De lol in je werkzaamheden als elektricien en het overbrengen van die kennis wel. Mocht je naast het Nederlands ook een goede beheersing hebben van de Engelse taal dan zijn er ook mogelijkheden om de Engelstalige cursus te geven. De docenten zijn niet bij ons in dienst, maar worden als ZZP-er ingehuurd.

Herken je jezelf hierin? Dan maken we graag een afspraak met je voor een verdere kennismaking zodat je zelf ook een goed beeld hebt van het werk en de omgeving. Mocht je nu iemand anders herkennen in deze vacature dan zouden we het erg waarderen als je deze persoon attendeert op onze vacature.

Soort dienstverband: Freelance / ZZP

Je kunt ons bereiken op 020-468 0581 of stuur een email naar info@openbarewerkplaats.nl

Kerstsluiting 2018-2019

Aan het einde van het jaar zijn wij weer 2 weken gesloten rondom kerst en oud-en-nieuw. Om precies te zijn vanaf zaterdag 22 december 2018 t/m zaterdag 5 januari 2019.

 

Fijne dagen,

Stijn & Remco

Leer metaalbewerken, lassen en smeden:

Er gaan weer nieuwe cursussen van start!

Wil je ook leren werken met metaal, om bijvoorbeeld een eigen buitenhaard, tafelframe of kunstwerk te maken? Of om die barbecue eindelijk te kunnen repareren? De Openbare WerkPlaats neemt je mee door de do’s en don’t s van het bewerken, lassen en smeden op basis van je eigen werkplannen!

Aan de slag gaan begint met een idee. Wil je gericht en efficiënt werken? Dan past de basiscursus metaalbewerking goed bij je, want je eigen ontwerp krijgt hier meteen vorm. De docenten denken met je mee en helpen je bij het gebruik van de machines. Zo leer je veilig en gaandeweg zelfstandig werken. Na de cursus kun je dus in je eigen tempo verder werken, want je hebt de basisvaardigheden onder de knie.

Wil je iets maken van staal, dan zal er meestel gelast moeten worden! Er zijn vier veelgebruikte lastechnieken, waar je in vier avonden kennis mee maakt tijdens de introductiecursus: MIG-, electrode-, TIG- en autogeen lassen. Uiteraard is er veel aandacht voor het zelf oefenen, maar de theorie gaat je ook helpen om het waarom en hoe te begrijpen. Liever praktische kennis opdoen in slechts één dag? Dan kun je een zaterdag besteden aan de korte cursus MIG lassen. Je verdiept je in deze ene techniek en oefent daarnaast ook met verschillende lasposities en lasnaden. Verder is lassen vooral veel meters maken. Ook goed om te weten: je werkt altijd in kleine groepen van 4 tot maximaal 8 personen, dus veel aandacht en veel oefentijd!

Tenslotte kun je bij de Openbare WerkPlaats de meest historische en ambachtelijke manier van metaalbewerken leren: smeden! Je hoeft vooraf geen idee te hebben wat je wilt gaan maken, want zowel in de introductie- als basiscursus worden deze ideeën aangereikt. Je leert over gloeien, slijpen en harden terwijl je de technieken meteen in de praktijk brengt. Aan het eind van de cursus ga je naar huis met een mooi aandenken, bijvoorbeeld een gebruiksmes.

En je weet: je moet het ijzer smeden als het heet is, dus geef je hier meteen op voor de eerstvolgende cursus van je keuze!

Eerstvolgende startdata van deze cursussen:
Introductiecursus lassen:            30 oktober & 8 november 2018

Introductiecursus smeden:         17 november & 8 december 2018

MIG lassen:                                    10 & 24 november 2018

Basiscursus smeden:                    7 november 2018

Basiscursus metaalbewerking:   6 december 2018

 

Kijk voor meer informatie op https://openbarewerkplaats.nl/cursusaanbod/.